perjantai 1. maaliskuuta 2019

Laskiaistötteröt


Nää on ihan huippu keksintö "normaalin" laskiaispullan sijaan. Ei synny niin paljon sotkua ja syöminen on paljon mukavampaa. Tietenkin vaivaa joutuu näkemään hieman enemmän kuin normaalissa pullissa. Tässä ohjeessa yhtyy pehmeä pulla jonka sisälle on piilotettu hillo ja kermavaahto . Itse koitin muutamaan kappaleeseen hillon tilalle nutellaa joka toi vähän vaihtelua. Joskus villinä oon tehnyt "tötterö sämpylöitä" samalla tekniikalla joihin olen laittanut jonkun maittavan täytteen sisälle. Itse en omista "leivostötteröitä" enkä ole katsonut hyödylliseksi ostaa niitä, koska ne ovat suhteellisen kalliita. Mun tötteröt valmistuu siis foliosta. Itse käytän näitä parikin kertaa peräkkäin hyvin puhdistettuina. 

Laskiaistötteröt 12 kpl
Raaka-aineet

2,5 dl maitoa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
6,5 dl vehnäjauhoja
11 g kuivahiivaa
2 tl kardemummaa
1 kananmuna
75 g voita
Öljyä tötteröiden voiteluun

Kananmuna pullien voiteluun
Raesokeri
Hillo ja kermavaahto
(Folio tötteröitä varten)

Pullataikinan valmistus
  • Lämmitä maito kädenlämpöiseksi.
  • Lisää sokerit, suola, kaardemumma ja kananmuna. Sekoita
  • Lisää desin verran jauhoja ja sekoita jauhojen sekaan kuivahiiva 
  • Sekoita taikinaa yleiskoneessa ja lisää loput jauhot muutamissa erissä. Itse teen näitä sekä koneella että ihan käsin vaivaten. 
  • Lisää taikinaan viimeisenä sulatettu voi ja sekoita taikinaa kunnes se irtoaa kulhon reunoista.
  • Kohota taikinaa liinan alla vajaa tunti. Jonka aikana voit tehdä foliosta tötteröt pullia varten


Leikkaa ensin n.35 cm pituisia folio paloja 12 kappaletta.
Taittele folio pituussuunnassa kolmeen kerrokseen.


Rullaa taiteltu folio tötteröksi. Itse en uskalla painaa ja kääriä foliota tiukasta ettei tötteröstä tule liian kapea. Itselläni mahtuu sormi valmiin folio tötterön sisälle.


Pullien tekeminen
  • Kun taikina on kohonnut tarpeeksi pyörittele taikinast yksi iso pötkö ja jaa taikina 12 osaan
  • Pyöritä jokaisesta palasesta n.45 cm pituinen pötkö
  • Voitele tötteröt öljyllä. Itse käytin juoksevaa margariiniä. Etu margariinissä oli se että varmasti näki missä kaikkialla sitä on. 


  • Kiedo taikina pötkö tötteröiden ympärille. Aloita kapeimmasta päästä ja tarkista ettei kärkeen jää reikää. Taita taikinan häntä alaspäin.
  • Kohota taikinatötteröitä liinan alla puoli tuntia.
  • Voitele munalla ja ripottele päälle raesokeria
  • Paista uunin keskitasossa 180 asteessa n.15 minuuttia
  • Muista jähdyttää pullat ennen kuin poistat foliot pullan sisältä
  • Täytä pullat haluammallasi täytteellä veitsen avulla




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti