keskiviikko 11. lokakuuta 2017

Mansikka & vaniljakreemi pitko

Nyt ovat jääneet kyllä kokkailut ja leipomiset kiireen takia. Eilen päätin tehdä pitkästä aika pullaa. On niissä iso työ, mutta on ne hyviä! Käytin hillona vadelma ja mansikka hilloa, kyllä sopii. Unohdin ottaa eri vaiheista kuvia ois voinu auttaa vähän tossa selittämisessä.



Pullapitko 
(ohjeestä tulee kuusi pitkoa)
Raaka-aineet

n. 3,5 dl maitoa
n.35g hiivaa
puoli ruokalusikallista suolaa
0,3 ruoka lusikallista kaardemummaa
1,5 dl sokeria
1 kananmuna
100g voita
n.900g jauhoja


170 g vaniljakreemijauhetta
paiston kestävää hilloa
kananmunaa voiteluun
raesokeria 


Pullataikinan valmistus

  • Mittaa astiaan maito ja lämmitä se käden lämpöiseksi. 
  • Liuota hiiva maidon sekaan. 
  • Lisää suola ja kaardemumma. Lopuksi sujauta sokeri,jauhot ja kananmuna alustaen hyvin. 
  • Sulata voi ja lisää taikinan joukkoon ja sekoita.
  • Laita liina päälle ja anna nousta 10 minuuttia.


Pitkojen valmistus

  • Leikkaa taikinasta 250g pullia ja pyöritä ne palleroiksi. 
  • Kaulitse pallerosta noin 20cm x 15 cm levy
  • Sekoita vanilja kreemi ja anna hetki tekeytyä. Muistaakseni laitoin noin 5dl vettä jauheen sekaan.
  • Pursota vanilja kreemi kaulitun taikinan reunoihin pisimmälle reunalle. Jätä kuitenkin reunaan väliä jotta taikinan voi kääntää kreemin päälle. Raunat sisälle jolloin täyte on piilossa
  • Käännä koko pitko pellille leivinpaperin päälle ylösalaisin jotta saumat jäävät alas piiloon
  • Kohota pullia uunissa 40 asteessa ja suihki välillä vettä pullien päälle
  • Paina kohonneen pullan keskustaa jotta tulevat täytteet mahtuvat siihen. Voitele kananmunalla ja laita reunoille raesokeria ja pursota keskelle hilloa sekä kreemiä
  • Paista pullat 175 asteessa 20 minuuttia
  • Lisäsin jäähtyneen pullan päälle sulatettua valkosuklaata hieman

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti