sunnuntai 31. maaliskuuta 2019

Appelsiinikakku isoäidin reseptillä


Vuorossa isoäidin reseptejen kätköistä kaivettu ihana suussa sulava appelsiinikakku kinuski kuorrutteella. Olen korvannut laiskoina päivinä kinuskin sulatetulla valkosuklaalla joka toimii kakun kanssa tosi hyvin. Aivan mahtava resepti löytö! Tätä reseptiä aion käyttää tulevissa juhlissa takuu varmasti. Kaikki palaute mitä on tullut on ollut hyvää. "Älyttömän hyvää kakkua saako lisää"

Appelsiinikakku
1,5 litran vuokaan
Raaka-aineet
250 g voita tai margariiniä
2 dl sokeria
1 appelsiini
2 kananmunaa
2dl perunajauhoja
2dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
margariiniä ja korppujauhoja vuokaan

Kuorrutus
1 dl sokeria
1 dl kuohukermaa
0,5 rkl voita

Valmistus
  • Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeaksi
  • Pese appelsiini hyvin lämpimällä vedellä ennen kuin raastat sen
  • Raasta pestyn appelsiinin kuoret ja puserra mehu. Sekoita ne taikinaan
  • Lisää munat yksitellen taikinaan välillä sekottaen
  • Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää ne taikinaan
  • Paista kakku voidellussa ja korppujauhoitetussa vuoassa 175 asteessa  n. 1h.
Kinuskin valmistus
  • Sulata kuorrutuksen sokeri puhtaassa, kuivassa paistinpannussa ja paahda vaaleanruskeaksi. 
  • Lisää kerma varovasti sokerin joukkoon ja sekoita koko ajan hyvin. Jatka keittämistä, kunnes seos on sakeaa ja lisää voi. 
  • Jäähdytä kuorrutusta hetken aikaa.
  • Kaada kuorrutus kylmälle kakulle ja jäähdytä se lopullisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti