Toscapullat
(n. 20 kpl)
Raaka-aineet
2½ dl maitoa
25g hiivaa
1 kananmuna
3/4 tl suolaa
3/4 dl sokea
1½ tl kardemummaa
6 dl vehnäjauhoja
75 g margariinia
Voiteluun kananmuna
2½ dl maitoa
25g hiivaa
1 kananmuna
3/4 tl suolaa
3/4 dl sokea
1½ tl kardemummaa
6 dl vehnäjauhoja
75 g margariinia
Voiteluun kananmuna
Täyte
25 g pehmeää margariinia
2-3 rkl sokeria
Kuorrutus
75 g margariinia
1 dl sokeria
2dl mantelilastuja
2 rkl vehnäjauhoja
2rkl maitoa
2-3 rkl sokeria
Kuorrutus
75 g margariinia
1 dl sokeria
2dl mantelilastuja
2 rkl vehnäjauhoja
2rkl maitoa
Pullataikinan valmistus
- Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja sekoita puuhaarukalla tasaiseksi
- Vatkaa joukkoon muna, suola, sokeri, kardemumma ja suurin osa vehnäjauhoista. Jatka jauhojen lisäämistä samalla kädellä alustaen
- Lisää lopuksi huoneenlämpöinen rasva ja vaivaa taikia pehmeäksi kiinteäksi palloksi.
- Peitä taikina liinalla ja anna kohota lämpimässä kaksinkertaiseksi. Taikina on tämän jälkeen valmis leivottavaksi
Pullien valmistus
- Laita uuni 225 asteeseen
- Kaaviloi taikina ohueksi levyksi (30x40cm). Levitä pehmeä margariini veitsellä taikinalevylle ja ripottele pinnalle sokeria.
- Kääri levy rullalle ja leikkaa 16 osaan. Pane taikinakiekot paperivuokiin pellille ja anna kohota peitettyinä
- Pane pullat uunin keskitasoon kypsymään
- Mittaa kuorrutuksen aineet kattilaan ja kiehauta puuhaarukalla sekoittaen. Nostele valmista kuorrutusta lusikalla puolikypsille pullille, kun ne ovat olleet uunissa noin 6 minuuttia. Paista pullia uunin ylätasossa vielä 6 minuuttia, jolloin ne saavat kauniin kullankeltaisen värin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti