keskiviikko 22. toukokuuta 2019

Jugurttikakku


Jugurttikakkuun on helppo sujauttaa ylimääräiset jugurtit jääkaapista. Meillä ei syödä paljon jugurttia, mutta yövieraat tuppaavat jättää kaappiin jugurtteja joita muuten ei tulisi syötyä. Kakkuun voi käyttää mitä tahansa jugurttia, mistä mausta vaan itse tykkää. En ole koittanut kakkua tehdä maustamattomalla jugurtilla ja uskonkin ettei se anna tarpeeksi makua kakkuun. Voisi kyllä kokeilla sitäkin. Itse olen tehnyt kakkua uuniomenan ja mansikan makuiseen jugurttiin. Jugurttihan ei vahvasti maistu kakussa, mutta antaa mukavan pehmeän jälkimaun. 

Jugurttikakku
Raaka-aineet
2 dl jugurttia
150g margariiniä
3 dl sokeria
2 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
Korppujauhoja ja margariiniä vuoan voiteluun

Valmistus
  • Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen
  • Sulata margariini
  • Sekoita keskenään jugurtti, sulatettu margariini ja sokeri
  • Lisää munat yksitellen sekoittaen samalla
  • Lisää loput aineet ja sekoita
  • Voitele vuoka ja korppujauhoita
  • Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa n. 40-60 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti