torstai 25. huhtikuuta 2019

Honkakylän kauppamuseo


Sijainti Itä-Suomi, Sorokulmantie 759
Avoinna kesä-, heinä- ja elokuussa sunnuntaisin 12-18 (kannattaa tarkistaa erikoisaukioloajat)
Aikuiset 2,5e ja alle 18 vuotiaat ilmaiseksi.

Mä oon ammatiltani matkailupalveluidentuottaja ja opiskelun lomassa tajusin oikeesti kuinka paljon nähtävää ja koettavaa meillä täällä Suomessa on. Tarkoitus olisi kesän mittaan vinkata teille edullisia ja kivoja kohteita ympäri Suomea joissa olen käynyt. Haluan nimenomaan keskittyä edullisiin kohteisiin, koska itse tiedän monia perheitä joilla ei ole esimerkiksi varaa huvipuiston kalliisiin rannekkeisiin koko perheelle. Eikä matkailun tarvitse olla aina kallista. Viime kesänä löydettiin tää aivan ihana kauppamuseo oikeastaan ihan vahingossa. Me niin ihastuttiin miehen kanssa tähän joten mennään ehdottomasti käymään tänä kesänä uudestaan siellä. Itä-Suomessa minä ainakaan en ole nähnyt, että paikkaa markkinoitaisiin paljon. Voihan tietty olla etten ole huomannut. Kauppamuseossa on oikeasti ollut kauppa aikoinaan ja esillä on mahtava kokoelma sen ajan tuotteita. Kyseinen kauppa on vilahtanut myös Prinsessa elokuvassa. Valitettavasti kaikki kuvat ovat otettu puhelimella joten kuvien laatu on surkea.





Kauppassa leijaili ihana vanhan tavaran tuoksu ja ikkunoista valo pilkehti sisään. Näin jo mielessäni kuinka se on toiminut kauppana ja kuinka sukset ovat jätetty ulos talon seinää vasten nojaamaan ostoksien ajaksi. Ei oikein tiennyt mihin katsoisi kun kaikkialla oli ihania vanhoja purkkeja ja purnukoita. Teki niin mieli koskea kaikkeen ja ottaa kuvia jokaisesta asiasta. 



Kaupan puolelta meni ovi kauppiaan huoneeseen jossa oli sänky ja työpöytä. Seinillä oli paljon tauluja ja tila näytti oikein mukavalta.



Suuri peukku honkakylän kauppamuseolle. Mukava henkilökunta joka mielellään kertoo talon ja kaupan historiasta. Noin 15 minuutin ajomatkan päässä sijaitsee K-Market Röksä joka on maan vanhin alkuperäispaikallaan oleva ruokakauppa. Aivan ihana kauppa josta löytyy myös lihatiski. 



2 kommenttia:

  1. Ihan huippu idea tehdä edullisesta matkailusta juttua. Seuraan

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi ihana jos joku saa näistä pientä vinkkiä :)

      Poista