Toscakakku on ihanan tahmea päältä ja vie kielen mennessään pehmeän pohjan kera.
Toscakakku
Raaka-aineet
2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 dl maitoa
150 g margariinia
Vuokaan
margariinia
korppujauhoa
Kuorrutus
50 g margariinia
n.50 g mantelilastuja
1 dl sokeria
1 rkl siirappia
0,5 dl kuohukermaa
1 rkl vehnäjauhoa
Valmistus
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen
- Vatkaa munat ja sokeri sekaisin
- Lisää kuivat aineet sekä maito ja hieman jäähtynyt sula margariini
- Korppujauhoita irtokakkupohjavuoka
- Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua uunin alaosassa noin 20 minuuttia
- Kiehauta paiston aikana kuorruksen aineet kattilassa.
- Ota kakku uunista ja levitä kuorrutus päälle
- Paista kakkua vielä 5-10 minuuttia ylätasolla kunnes kuorrutus on saanut väriä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti