sunnuntai 16. joulukuuta 2018

Toscakakku


Toscakakku on ihanan tahmea päältä ja vie kielen mennessään pehmeän pohjan kera. 

Toscakakku
Raaka-aineet
2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 dl maitoa
150 g margariinia

Vuokaan
margariinia
korppujauhoa

Kuorrutus
50 g margariinia
n.50 g mantelilastuja
1 dl sokeria
1 rkl siirappia
0,5 dl kuohukermaa
1 rkl vehnäjauhoa

Valmistus
  • Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen
  • Vatkaa munat ja sokeri sekaisin
  • Lisää kuivat aineet sekä maito ja hieman jäähtynyt sula margariini
  • Korppujauhoita irtokakkupohjavuoka
  • Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua uunin alaosassa noin 20 minuuttia
  • Kiehauta paiston aikana kuorruksen aineet kattilassa.
  • Ota kakku uunista ja levitä kuorrutus päälle
  • Paista kakkua vielä 5-10 minuuttia ylätasolla kunnes kuorrutus on saanut väriä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti