maanantai 3. joulukuuta 2018

Gluteenittomat suklaabrowniet


Tämä on järkyttävän hyvää ja suklaista! Itse teen tätä harvoin mutta tää on nappi valinta gluteenittomia vieraita varten. Kyllä tämä suklainen herkku joulupöytäänkin sopii.

Jauhottomat suklaabrowniet
Raaka-aineet
100g voita tai margariinia
1,5 dl sokeria
225g rouhittua tummaa (gluteenitonta) suklaata 
2 munaa
1 tl vaniljasokeria
1rkl kaakaojauhetta
3rkl Maizena-tärkkelystä
1/4 tl suolaa

Valmistus
  • Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen
  • Levitä leivinpaperi 21 x 18 cm kokoiseen vuokaan. Jos kyseisen kokoista vuokaa ei ole voit hyvin taitella leivinpaperista sopivan kokoisen, koska taikina on tahmeaa eikä lähde leviämään
  • Sulata voi kattilassa ja lisää sokeri hyvin sekoittaen
  • Lisää suklaa sulata se voisokeriseokseen. 
  • Ota kattila liedeltä ja anna seoksen jähtyä hieman
  • Lisää munat yksitellen vatkaten. Lisää vaniljasokeri, kaakao, Maizena ja suola
  • Vatkaa voimakkaasti pari minuuttia kunnes taikina on kiiltävää ja sileää
  • Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla n.25 minuuttia. 
  • Anna jäähtyä kokonaan ja leikkaa pieniksi paloiksi. (Leikkaaminen oli mulla aika sotkuista puuhaa koska leivos on tahmean oloista kypsänäkin. Kannattaa leikkaamisen välissä puhdistaa veistä talouspaperiin)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti