Tämä on järkyttävän hyvää ja suklaista! Itse teen tätä harvoin mutta tää on nappi valinta gluteenittomia vieraita varten. Kyllä tämä suklainen herkku joulupöytäänkin sopii.
Jauhottomat suklaabrowniet
Raaka-aineet
100g voita tai margariinia
1,5 dl sokeria
225g rouhittua tummaa (gluteenitonta) suklaata
2 munaa
1 tl vaniljasokeria
1rkl kaakaojauhetta
3rkl Maizena-tärkkelystä
1/4 tl suolaa
Valmistus
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen
- Levitä leivinpaperi 21 x 18 cm kokoiseen vuokaan. Jos kyseisen kokoista vuokaa ei ole voit hyvin taitella leivinpaperista sopivan kokoisen, koska taikina on tahmeaa eikä lähde leviämään
- Sulata voi kattilassa ja lisää sokeri hyvin sekoittaen
- Lisää suklaa sulata se voisokeriseokseen.
- Ota kattila liedeltä ja anna seoksen jähtyä hieman
- Lisää munat yksitellen vatkaten. Lisää vaniljasokeri, kaakao, Maizena ja suola
- Vatkaa voimakkaasti pari minuuttia kunnes taikina on kiiltävää ja sileää
- Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla n.25 minuuttia.
- Anna jäähtyä kokonaan ja leikkaa pieniksi paloiksi. (Leikkaaminen oli mulla aika sotkuista puuhaa koska leivos on tahmean oloista kypsänäkin. Kannattaa leikkaamisen välissä puhdistaa veistä talouspaperiin)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti