sunnuntai 11. marraskuuta 2018

Munariisipasteijat

Heippa ja ihanaa isänpäivää kaikille!

Iskä pyytää usein jopa viikottain tekeen sille pasteijoita. Teen usein eri muotoisia ja makusia pasteijoita. Riippuen paljonko on aikaa ja mitä kaapista löytyy. Tein aiemmin postauksen helposta ja nopeasta tonnikalapasteijasta. Tänään vuorossa oli munariisipasteijat jotka on mun ehdoton lemppari. Tämän ohjeen pasteijoista tuli mielestäni aika suuria.


Munariisipasteija
8 kpl
Raaka-aineet
 1 paketti voi- tai lehtitaikinaa
3 keitettyä kananmunaa
1 kananmuna voiteluun
1½ dl riisiä
puolikas kasvisliemikuutio
suolaa
herbamare yrttisuolaseos
valkopippuri

Valmistus
  • Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen
  • Keitä riisi paketin ohjeen mukaan lisää veteen kasvisliemikuutio. Huuhtele valmis riisi siivilässä
  • Pilko keitetyt munat haarukalla. Tässä vaiheessa ei kannata pilkkoa munia aivan pieneksi koska palat hajoaa myöhemmin sekoituksen yhteydessä. Paloja voi myös lopussa lisää pilkkoa jos ne on jääneet liian isoiksi
  • Sekoita pilkotut munat ja riisi sekaisin ja mausta oman maun mukaan. Muista maistaa!
  • Kauli sulaneita taikinalevyjä hieman. Lisää täytettä toiselle puoliskolle ja taita toinen puoli kanneksi. 
  • Litistä sivut haarukalla tiiviiksi jottei täyte pääse ulos. Tee pinnalle muutama viilto terävällä veitsellä
  • Nosta pasteijat leivinpaperilla vuoratulle pellille, voitele munalla ja paista uunissa n. 15 minuuttia
Mitä mieltä te olette olleet näistä ohjeista? Mulla on koneella niin paljon resepti aiheisia kuvia että näitä on kyllä lisää vaikka kuinka





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti