keskiviikko 23. toukokuuta 2018

Helpot kauralastut

Lapsena ja teininä en ollut kiinnostunut kokkaamisesta tai leipomisesta. Ekalla kotitalouden tunnilla tehtiin kauralastuja ja mä niin ihastuin niihin. Sama ohje on edelleen käytössä ja sillä olen aina tehnyt kauralastuni. Muistan kun jäin kotiin leipomaan ekaa kertaa yksin ja äiti lähti töihin. Äiti laittoi viestiä matkalta ja töistä että onko meillä talo vielä pystyssä vai onko se palanut maan tasalle. Oikeestaan voisin sanoo että näistä kauralastuista lähti mun kiinnostus pikku hiljaa leivontaa kohtaan. Ohje siis sopii todellakin alottelijoille ja valmistuu suhteellisen nopeesti.


Kauralastut n.25 kpl
Raaka-aineet:
50g margariinia tai voita
1 dl sokeria
1,5 rkl vehnäjauhoja
2dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna

Valmistus:
  • Laita uuni 200 asteeseen
  • Sulata rasva ja lisää siihen sokeri, jauhot, kaurahiutaleet ja leivinjauhe. Lisää lopuksi muna kevyesti sekoittaen
  • Nostele taikinaa kahdella lusikalla leivinpaperille pelille pieniksi keoiksi. Jätä riittävät välit, koska lastut leviävät paistaessa
  • Paista lastuja noin 8 minuuttia uunin keskitasoa vähän ylempänä

2 kommenttia:

  1. - Kauralastut on kyllä herkkua, ne sopii mihin päivään vaan :D.

    VastaaPoista