torstai 18. tammikuuta 2018

Soijarouhekastike

Soijarouhekastikkeet on ihania koska niitä pystyy muokkaan tosi paljon mausteilla ja siihen löytyy kotoa melkein aina kaikki aineet. Tämä resepti toimii "pohjana" hyvin aloittelevalle soijan käyttäjälle. Resepti on pelkistetty joten joukkoon voi lisätä tomaattia, paprikaa tai jopa tuorejuustoa. Joten saa soveltaa oman maun mukaan. Verrattavissa kuulemma ihan lihalliseen kastikkeeseen. Useasti kaverit syöneet ja luulleet tätä jauhelihakastikkeeksi. 



Soijarouhekastike
Raaka-aineet

2 dl tummaa soijarouhetta
1 sipuli tai punasipuli
2 valkosipulin kynttä
1 tl suolaa
1 tl oreganoa
ripaus suolaa ja 
pippuria oman maun mukaan
500 g tomaattimurskaa
1 kasvisliemikuutio

                      

                                                      Valmistus

  • Keitä kattilassa reipas 5dl vettä ja lisää sekaan kasvisliemikuutio. Kiehauta ja odota että kasvisliemikuutio liukenee veteen. Kaada vesi soijarouheen päälle ja anna turvota 10 minuuttia. 
  • Kuori ja pilko sipulit ja kuullota niitä pannulla öljyssä. 
  • Valuta soijarouheesta vesi pois ja lisää pannulle sipulien kanssa ja anna lämmetä
  • Lisää mausteet. Mausteilla saa erilaisia makuja joten lisää oman maun mukaan.
  • Sujauta mukaan tomaattimurska ja anna hetken ajan porista levyllä





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti