tiistai 25. kesäkuuta 2019

Juhannus

Meidän juhannus suunnitelmiin kuuluu aina mökki, hyvä ruoka ja mun perhe. Ollaan vietetty miehen kanssa aina juhannusta mun perheen kanssa, koska miehen perhe ei juhli juhannusta vaan viettää sitä kotona telkkarin ääressä kuin normaali päivää. Ei mekään kyllä olla innokkaita juhlijoita, mutta kyllä meidän juhannukseen kuuluu aina mökki saunomiseen ja uinteineen töistä huolimatta. Meidän juhannukseen ei kuulu alkoholi. Kerran elämässäni oon juonut prosentti juomaa juhannuksena vaikka teininä etenkin mua pyydeltiin paljon juhlimaan. Mun mielestä on ihana nauttia juhannuksesta raittiina, raikkaana, kitara kädessä laiturilla.



Tämän vuoden juhannus poikkesi muista juhannuksista. Se poikkesi jo sillä tavalla, että mies oli ensimmäistä kertaa juhannuksen vapaalla. Perheeni vuokrasi mökin jotta koko poppoo mahtuu nukkumaan hyvin sisälle mikä ei ole mahdollista meidän mökillä. Mun perheen lisäksi täällä on ollut veljien puolisot sekä äidin hyvä ystävä. Vaikka mökki olikin todella todella tyyris oli se kyllä kannattava. Ylhäältä löytyy neljä parisänkyä ja pieni parveke. Alakerrassa puolestaan löytyy iso ja pehmeä ihana sohva ja pieni keittiö. Mökissä on myös sisävessa ja suihku. Niin outoa kun en oo koskaan ollut mökillä jossa ne olis. Tässä mökissä on kyllä todella hyvin hyödynnetty jokainen neliö. Mökin paras paikka on iso terassi jossa on isommallekkin porukalle istumapaikkoja ja iso ruokapöytä jonka ääressä ollaankin nautittu aamupalasta lähtien kaikki päivän ateriat. Ihan parhautta on ollut aloittaa päivä syömällä aamupala järvi maisemissa. Ruokakin mukamas maistuu paremmalle. 




Päivät täällä on mennyt super nopeesti. Aamut on alkanut sillä että naisväki on pystyssä ennen miehiä. Ollaan köllötelty sohvalla naisten kanssa tai välillä otettu aurinkoa laiturilla. Miehien herätessä ollaan alettu tekemään aamupalaa tohinalla pienessä keittiössä. Kaikkien herättyä ollaan syöty runsas ja monipuolinen aamupala. Usein aamupalan jälkeen porukka hetkeksi jakautuu. Osa menee uimaa, osa kalaan ja osa ostoksille. Lounaat ollaan myös yhdessä tuumin tehty. Kaikille on ollut jotain hommaa. Iltapäivät ja illat ollaan pyhitetty pelaamiselle, yhteiselle sauna hetkelle ja oleskeluun. Iltaisin ollaan herkuteltu jotain pientä pelien lomassa. Jonain päivänä ollaan käyty pyöräilemässä vaikka kaikille ei ole riittänyt pyöriä jotka kuuluivat mökin vuokraan. On ollut huippu hauskaa ajaa ja ritsata toisia pyörillä ja nähdä lähialueita ja jopa lavatansseissa piipahdettiin. Kaikki on ollut niin rentoo ja kivaa.


Kommuuni asuminen on kyllä hieman outoa pitkästä aikaa. Meitä kuitenkin nukkuu samassa suhteellisen pienessä tilassa seitsemän henkeä. Tuolit ovat yläkerran kovassa käytössä, koska kaikkien vaatteiden vaihto tapahtuu täällä. Vaatteille ei oikein ole tilaa eikä paikkaa vaan kaikkien kassit ovat vieri vieren lattialla. On kuitenkin ollut aivan ihanaa ja itsekkin oon saanu nukuttua täällä hyvin kun oon kuunnellut muiden tuhinaa. Kyllä sitä huomaa taas kuinka ihanaa tää tiiviisti asuminen joskus on. Tätä voisi kyllä enemmän harrastaa ehdottomasti.

Nyt kaiken kivan jälkeen on aika sanoa mökille heippa ja palata kotiin takaisin. On kyllä omaa sänkyä ikävä. Mökin sänky on tehnyt älyttömät hartia kivut ja selkä on aivan jumissa jostain syystä. Toivottavasti teidänkin juhannus oli ihana!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti