Kääretorttu
Raaka-aineet
6 kananmunaa
2,25 dl sokeria
1,5 rkl vehnäjauhoja
1,5 dl perunajauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhoa
Täyte
100g voita
3,5 dl tomusokeria
3,5 tl vaniljasokeria
Koristeeksi laitoin hieman suklaata ja tomusokeria
Pohjan valmistus
- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
- Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään.
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhoseos siivilän läpi kaapimella sekoittaen
- Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipellille ja paista pohjaa uunin keskitasossa noin 6 minuuttia
- Ota leivinpaperi pöydälle ja ripottele sen päälle hieman sokeria ja kumoa valmis torttu sen päälle. Irrota alustana ollut leivinpaperi ja anna torttupohjan jäähtyä
Täytteen valmistus
- Vatkaa pehmeä voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Muista vatkata huolellisesti ettei täytteeseen jää voin maku. Maista välillä varmuuden vuoksi.
- Lisää täyte jäähtyneen pohjan päälle ja kääri torttupohja rullalle paperin avulla ja jätä saumakohta alas piiloon.
- Anna tortun jähmettyä paperiin käärittynä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti