torstai 29. maaliskuuta 2018

Kääretorttu

Aattelin alkaa soveltaa ohjeita ja tämmönen kääretorttu tuli. Pohjan tein normaalista unelmatortun pohjasta ja sisälle laitoin kinderpiirakassa käytettävää voista ja sokereista tehtyä herkkua.Tästä tais tulla mun äitin uusi lemppari.



Kääretorttu
Raaka-aineet
6 kananmunaa
2,25 dl sokeria
1,5 rkl vehnäjauhoja
1,5 dl perunajauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhoa

Täyte
100g voita
3,5 dl tomusokeria
3,5 tl vaniljasokeria

Koristeeksi laitoin hieman suklaata ja tomusokeria

Pohjan valmistus
  • Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. 
  • Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään.
  • Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhoseos siivilän läpi kaapimella sekoittaen 
  • Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipellille ja paista pohjaa uunin keskitasossa noin 6 minuuttia
  • Ota leivinpaperi pöydälle ja ripottele sen päälle hieman sokeria ja kumoa valmis torttu sen päälle. Irrota alustana ollut leivinpaperi ja anna torttupohjan jäähtyä

Täytteen valmistus
  • Vatkaa pehmeä voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Muista vatkata huolellisesti ettei täytteeseen jää voin maku. Maista välillä varmuuden vuoksi.
  • Lisää täyte jäähtyneen pohjan päälle ja kääri torttupohja rullalle paperin avulla ja jätä saumakohta alas piiloon. 
  • Anna tortun jähmettyä paperiin käärittynä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti