tiistai 17. huhtikuuta 2018

Valkosipulipatonki

Patongit on oiva tarjottava niin sauna iltaan kuin brunssille. Itse tein toisesta patongista valkosipulilla maustetun ja toisesta normaalin. Helppo ja hyvä ohje!


Valkosipulipatonki
(ohjeesta tulee kaksi patonkia)

Raaka-aineet
2dl vettä
25g hiivaa
1tl sokeria
3dl vehnäjauhoja
noin 2dl sämpyläjauhoja
2 rkl öljyä
valkosipuli maustetta

Valmistus
  • Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen ja sekoita puuharukalla tasaiseksi. Sekoita joukkoon sokeri, suola, vehnäjauhot ja suurin osa sämpyläjauhoista.
  • Lisää öljy ja alusta taikinaa kädellä tai koneella. Lisää samalla sämpyläjauhoja sen verran että taikina irtoaa astiasta ja siitä muotoutuu pehmeä kiinteä pallo.
  • Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä kaksinkertaiseksi. Vaivaa taikina hyvin ja jaa se kahteen osaan
  • Kaaviloi osat 40 sentin pituisiksi soikion muoseksi levyksi. Kääri levyt rullalle ja pane ne pellile leivinpaperille kohoamaan.  Lisää päälle oman maun mukaan valkosipuli maustetta. Itse jätin toisesta patongista sen pois. Valkosipuli mausteena käytin jotain rakeista valkosipuli maustetta.
  • Paista patongit 225 asteessa uunin keskitasossa noin 15 minuuttia. Jos haluat rapeita patonkeja suihkuta niihin vettä muutaman kerran paistamisen aikana. Anna patonkien jäähtyä pellillä ilman liinaa 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti