tiistai 18. heinäkuuta 2017

Taco lihapullat

Yleensä tulee tehtyä aina samalla vanhalla ohjeella lihapullia. Tänään poikkesin säännöstä ja päätin tehdä taco lihapullia tai miksi niitä haluaakaan kutsua. Normaalisti laittaisin muita mausteita ja sipulia lihapulliin mutta näissä pyöryköissä käytin ainoastaan taco maustetta. En yleensä käy ruuan tekemistä varten kaupassa jos jotakin puuttuu. Tietenkin sekaan olisi voinut laittaa sipulia kaveriksi sitä ei vain tällä kerralla ollut kaapissa.





Taco lihapullat
Raaka-aineet
2dl vettä
1 dl korppujauhoja
1 ps (40g) taco mausteseosta
400 g jauhelihaa
1 kananmuna

Helppo valkosipuli majoneesi
Raaka-aineet
1 dl majoneesia
2 kpl valkosipulin kynttä
1 tl sitruuna mehua
ripaus mustapippuria


Lihapullien valmistus

  • Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. (itse paistoin pannulla)
  • Lisää korppujauhot ja taco mausteseos veteen, sekoita ja anna turvota 5 minuutin ajan
  • Lisää sekaan jauheliha ja kananmuna,sekoita hyvin (heitin hyppysellisen suolaa sekaan)
  • Kostuta sormia vedessä ja pyörittele massasta haluamasi kokosen pyörykät
  • Nostele valmiiksi pyöritetyt pyörykät leivinpaperin päälle uunipellille ja paista noin 15 minuuttia.
  • Vaihtoehtoisesti voit paistaa pyörykät pannulla. Nosta valmiit pyörykät kuumalle paistinpannulle jossa tilkka öljyä ja paista kauniin ruskeiksi.

                Valkosipuli majoneesin valmistus
  • Murskaa valkosipulin kynnet
  • Sekoita kaikki ainekset keskenään. 
  • Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin maustumaan




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti